В Україні видали перший кредит під купівлю сільгоспземель

04 серпня 2021, 09:15 2910

«Укргазбанк» видав перший в Україні кредит на придбання сільськогосподарської землі.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Позичальником став фермер із Кропивницького, що займається вирощуванням зернових культур вже 24 роки. Він отримав кредит на купівлю одразу декількох ділянок загальною площею майже 28 га у Долинському районі, що на Кіровоградщині. Кредитні кошти надані на 7 років.

«Ми довго чекали на відкриття ринку сільськогосподарської землі і от нарешті українці можуть вільно купувати та продавати такі ділянки, а ми можемо їм в цьому допомогти. Раніше це було неможливо через мораторій, який діяв ще з 1992 року. Ми ретельно готувалися до цієї події, розробляли зручні умови кредитування», — зазначив директор департаменту роздрібного банкінгу «Укргазбанку» Максим Ярославський.

Він зазначив, що від моменту отримання заявки до видачі кредиту пройшло лише 5 днів.

«Наразі маємо ще декілька заявок із різних куточків України і, звісно, після цього успішного кейсу, переконані, що охочих стане ще більше», — додав банкір.


Для довідки: ринок землі відкрився 1 липня, тобто громадяни України можуть вільно купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення. Станом на 2 серпня вже було укладено 3277 угод на 5927,1 га.