В Україні пропонують дотації за ВРХ прив’язати до євро

10 червня 2019, 16:28 2257

Верховна Рада України 6 червня 2019 р. зареєструвала законопроект, яким пропонується збільшити рівень дотації для власників великої рогатої худоби.

Документ (№10371) оприлюднено на сайті парламенту.

«Метою прийняття  цього законопроекту є збереження галузі молочного та м«ясного тваринництва України», — йдеться у пояснювальній записці.

Так, автор законопроекту Михайло Головко, пропонує власникам ВРХ платити до €300 держдопомоги на рік.

«Розмір дотації не може бути меншим за еквівалент €300 в національній валюті України з розрахунку на одну голову об»єкта дотації. Дотація виплачується юридичним особам — суб»єктам господарювання та фізичним особам, які є власниками корів щороку не пізніше 1 липня за наявності підтверджуючих документів», — йдеться у документі.

Також пропонується, щоб дотація за молодняк, який народився у господарствах фізичних осіб, надається за кожні чотири місяці його утримання зростала з урахуванням віку молодняка у розмірі:

у період утримання молодняка віком від одного до п'яти  місяців — не менше €50 в еквіваленті в національній валюті України за голову;

у період утримання молодняка віком від п«яти до дев'яти  місяців — не менше €100 в еквіваленті в національній валюті України за голову;

у період утримання молодняка віком від дев«яти до тринадцяти місяців — не менше €200 в еквіваленті в національній валюті України за голову.