В Раді запропонували збільшити дотації аграріям до 11 млрд грн

23 вересня 2021, 10:54 2583

Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України вніс пропозицію збільшити фінансування держпідтримки для українських аграріїв на 2022 р.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні 22 вересня, говориться у повідомленні парламенту.

Так, за результатами розгляду проект Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (№ 6000) народні депутати ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу цей проект закону з урахуванням висловлених пропозицій та змін.

«Зокрема, пропонується внести такі зміни до додатку 3-го та 4-го проекту Закону про Державний бюджет України на 2022 рік, збільшивши видатки загального фонду за бюджетними програмами Державного бюджету Міністерству аграрної політики та продовольства України. Рішення Комітету з даного питання з додатками буде направлено Комітету з питань бюджету, Кабінету міністрів України та Міністерству фінансів України», — йдеться у повідомленні.

Як зазначив народний депутат, член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Сергій Лабазюк у своєму Telegram-каналі, депутати запропонували збільшити фінансування сільгоспвиробникам наступного року на 6,7 млрд грн — до 11,1 млрд грн.

Крім того, учасники засідання розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС (№ 4554) та вирішили рекомендувати ВРУ прийняти законопроєкт у другому читанні та в цілому як Закон в редакції Комітету з подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

Під час засідання також було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти у другому читанні та в цілому з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні», № 2064.


Для довідки: в держбюджеті-2022 передбачено 4,4 млрд грн на фінансову підтримку аграрів, хоча Мінфін заявляв про держпідтримку сільгоспвиробникам на рівні 4,6 млрд грн.