Українські крафтові виробники солодощів можуть отримати підтримку від США

14 жовтня 2020, 12:15 4749

Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) оголосила конкурс концепцій субгрантових проєктів для реалізації проєктів, розроблених на збільшення обсягів виробництва та продажу кондитерської продукції, насамперед локального виробництва.

Про це повідомляє Prostir.ua.

Зазначається, що програма «АГРО» має успішний досвід підтримки ланцюгів доданої вартості у м«ясо-молочному, плодоовочевому та ягідному секторах сільського господарства і планує розширити сферу діяльності, включивши до переліку новий ланцюг — «Кондитерські вироби та окремі продукти харчування».

Учасниками субгрантової програми можуть стати мікро-, малі та середні виробники продукції/постачальники інгредієнтів, які готові співінвестувати у дану діяльність не менше 50% загального бюджету проєкту, передбаченого на впровадження діяльності в рамках проєкту.

Учасниками конкурсу можуть стати виробники таких продуктів:

- цукрові кондитерські вироби (зефір, пастила, халва та ін.), карамель;

- хліб та кондитерські вироби з борошна (випічка, торти, тістечка, бісквіти, печиво);

- джеми (варення, повидло, мармелад, конфітюр), фруктове желе, пюре;

- морозиво (заморожені сирки, фруктовий сорбет, йогурти);

- мюслі/гранола із сухофруктами;

- сушені/морожені плодоовочеві напівфабрикати;

- напої (фруктові та овочеві соки, квас, сидр);

- інша продукція та інгредієнти для кондитерського виробництва (цукати, солодощі/снеки без цукру (натуральні фруктові цукерки, фруктові чіпси, спеції, фруктово-ягідні чаї).

Концепції від виробників приймаються не пізніше 2 листопада 2020 р. Після цього програма «АГРО» продовжуватиме приймати концепції субгрантових проєктів до 18:00 за місцевим часом 17 лютого 2021 р. або до моменту вичерпання коштів.

Більше деталей про конкурс дивіться за посиланням. Amendment #1 to APS-01_AGRO_FINAL


Для довідки: Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) — це п«ятирічна програма (2019-2024 рр.), яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку і реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.».

Метою програми «АГРО» є прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних і прибуткових мікро-, малих та середніх сільгосппідприємств (ММСП), які успішно інтегруватимуться в конкурентні українські та міжнародні ринки.