Сімейним фермерським господарствам Хмельниччини компенсують 460 тис. грн за техніку

20 серпня 2021, 14:10 2687

Конкурсна комісія Хмельницької облдержадміністрації погодила часткове відшкодування витрат закупленої техніки та обладнання сімейним фермерським господарствам в розмірі 461,2 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні Хмельницької облдержадміністрації.

Як зазначається, члени комісії розглянули чотири заявки сімейних фермерських господарств на часткову компенсацію вартості трактора Білорусь-82.1, дискової борони ТАРУС 2,4 Н-0,1, плуга навісного обертового 3-х корпусного, прес-підбирача соломи John Deere 342 і розкидача мінеральних добрив навісного «РН-1», прес-підбирача соломи «Vicon 554» і гноєтранспортерів ТСН.2Б, відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету за напрямом «Часткова компенсація придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання».

Загалом фермерські господарства подали документи на часткове відшкодування вартості техніки та обладнання на загальну суму 1,14 млн грн.

Згідно з нормативними документами, фізичні особи-підприємці, які використовують сільськогосподарські угіддя площею до 20 га, сімейні фермерські господарства на безповоротній основі можуть отримати виплату часткового відшкодування витрат на технологічне обладнання для виробничого процесу, трактори (до 90 л. с.), причіпну і навісну сільськогосподарську техніку і/або обладнання в розмірі до 50% вартості придбаного обладнання, закупленого в поточному році для власного користування.

Відзначається, що фізична особа-підприємець, сімейне фермерське господарство має право на відшкодування вартості техніки та обладнання на суму не більше 150 тис. грн на один суб'єкт господарювання в рік.