Садівники просять більше дотацій

16 серпня 2018, 11:18 1882

Асоціація «Укрсадпром» звернулася до Кабінету міністрів і Міністерство аграрної політики і продовольства з проханням до кінця поточного року збільшити обсяги фінансування програми розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства для задоволення попиту садівників-фермерів.

Про це йдеться в повідомленні асоціації.

«Асоціація «Укрсадпром» фіксує надзвичайно високий попит з боку садівників на отримання держпідтримки, пік якого припаде на сезон осінньої закладки насаджень. Тому вже сьогодні зрозуміло, що попит садівників значно перевищить пропозицію існуючої підтримки», — повідомляє асоціація.

У зв'язку з цим, згідно з рішенням ради асоціації від 11 серпня 2018 року, було направлено звернення до Кабміну і Мінагропроду щодо збільшення до кінця поточного року обсягів фінансування програми для задоволення попиту садівників-фермерів і розширення списку пріоритетних напрямків державної підтримки, додавши статті, пов'язані зі зберіганням і передпродажною підготовкою вирощеної продукції.

«З огляду на високий попит з боку садівників на участь у програмі підтримки, а також необхідність залучення в галузь сучасних технологій і забезпечення сталого розвитку, «Укрсадпром» пропонує значно збільшити обсяг фінансування програми на 2019 рік для забезпечення швидкого впровадження потужностей зберігання і передпродажної підготовки українських фруктів і ягід», — відзначили в асоціації.


Для довідки: Мінагропрод в липні 2018 року в ході засіданні комісії міністерства з питань державної підтримки розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства затвердив виділення близько 70 млн грн компенсації агровиробникам витрат на посадковий матеріал.