Виробник м`яса ухилився від сплати великої суми податків

29 вересня 2016, 17:06 2079

У Київській області співробітники податкової міліції спільно з працівниками прокуратури викрили незаконну діяльність посадовців одного з м'ясопереробних підприємств, які ухилилися від сплати податків у особливо великих розмірах.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 212 УК (умисне ухилення від сплати податків) задокументовано факт ухилення вказаними особами від сплати податків на суму 3,5 млн грн, повыдомляє Державна фіскальна служба.

Встановлено, що махінатори організували виробництво м'ясної продукції з її подальшою реалізацією через торгові точки без відображення в обліку підприємства та сплати податків.

В результаті проведених шести обшуків було виявлено та вилучено майже 1,4 млн грн в національній та іноземній валюті, печатки підконтрольних підприємств, комп'ютерну техніку, чорнові записи та документи, які підтверджують незаконну діяльність. На рахунках заблоковано більше 340 тис. грн.

Окрім того, під час проведення слідчих дій встановлено факт незаконного та несанкціонованого розміщення необладнаних скотомогильників, площею 200 кв. м. Прокуратурою області за вказаним фактом відкриті кримінальні провадження за ст. 236 КК (порушення правил екологічної безпеки) і ч. 1 ст. 239 КК (забруднення або псування земель). Слідчі дії тривають.