Постанову про арешт майна Бахматюка визнано незаконною

24 листопада 2016, 10:51 2775

Виконавча служба скасувала своє попереднє рішення про арешт майна Олега Бахматюка як незаконне.

Про це з посиланням на юристів бізнесмена повідомляє прес-служба UkrLandFarming.

«Ми з самого початку говорили про незаконність такого рішення. Подібні дії спрямовані виключно на дестабілізацію компанії, в якій працює більш ніж 37 тисяч осіб. Це скоріше невдала спроба піару НБУ. А сьогодні потрібна конструктивна позиція регулятора відносно акціонерів банків, які готові сідати за стіл переговорів», — прокоментував глава ради директорів UkrLandFarming Олег Бахматюк.

За його словами, UkrLandFarming і підприємства, що входять до холдингу, сьогодні виробляють 1,5% ВВП України.

«Ситуація, яка склалася навколо вирішення проблеми виведених із ринку банків, і спроби незаконно і безпідставно заарештувати майно акціонера, — все це не вигідно сьогодні ні зовнішнім, ні внутрішнім кредиторам. Тим паче, що ми завжди відкриті до будь-якого переговорного процесу з нашими партнерами», — вважає Олег Бахматюк.

«N. B.!» Бахматюк: Нацбанк не хоче сідати за стіл переговорів

Він окремо підкреслив, що структури UkrLandFarming і він особисто як бенефіціарний власник банків «ВіЕйБі» та «Фінансова ініціатива» завжди ведуть конструктивні переговори з кредиторами, свідчення тому — успішна реструктуризація $1,5 млрд зовнішнього фінансування.

«Ми готові до будь-якого діалогу зі своїми кредиторами, в тому числі і з Національним банком України», — резюмував Олег Бахматюк.


Для довідки: раніше сайт НБУ повідомив про рішення Печерського райсуду Києва зобов'язати Державну виконавчу службу накласти арешт на рухоме і нерухоме майно бізнесмена О. Бахматюка, а також на його поточні рахунки в банку «Фінансова ініціатива» та «ВіЕйБі Банк» на загальну суму 1,2 млрд грн.