Майже 600 млн грн дотації пішли власникам корів і молодняку

06 червня 2019, 09:55 3094

Наказ Мінагропроду «Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів», який набере чинності з 1 січня 2020 р., дозволить наблизити молочну галузь України до норм та практик Європейського союзу, а також встановити єдині вимоги щодо безпечності, якості та гігієни молока і молочних продуктів.

Про це в ході форуму на «АГРО-2019» заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

«За останні 5 років обсяги надходження молока на переробку екстра класу збільшилися в 2,6 рази, досягнувши в 2018 році майже 600 тис т. Тенденції до покращення якості молока мають стати невідворотними, адже вони націлені на забезпечення громадського здоров«я, зокрема через споживання якісної молочної продукції, виготовленої з безпечної сировини з дотриманням гігієнічних вимог і без залишків антибіотиків. Проте, рухатися лише шляхом встановлення вимог неможливо, тому велика частина програм державної підтримки спрямована саме на стимулювання розвитку молочного сектору», — зауважила Ковальова.

За її словами, на сьогодні вже на шляху до отримувачів 324 млн грн на дотації за утримання молодняку ВРХ,  275 млн  грн — на дотації за утримання корів для 885 суб'єктів господарювання.

Олена Ковальова підкреслила, що здійснення трансформації галузі можливо лише у випадку спільних дій виробників та переробників молока, громадських організацій та держави