Петрашко: Держпідтримка для аграріїв збережена в бюджеті

08 квітня 2020, 15:35 2779

Зміни до державного бюджету 2020 р. передбачають збереження підтримки для аграріїв. Держава продовжить фінансування виробничих потужностей високотехнологічних галузей економіки та забезпечуватиме підтримку експорту.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час онлайн-брифінгу. 

«В бюджеті збережено підтримка аграріїв, що даватиме ефект мультиплікатора і забезпечить як збереження робочих місць, так і створення нових. Також на порядку денному підтримка експорту.

В першу чергу ми як великий сільськогосподарський експортер дуже уважно ставимося до двох речей. Перше — для того щоб наші підприємства, які виробляють продукцію, а це — фермери і переробники, змогли продовжувати експортувати продукцію. Друге — зберігати стабільність цінової динаміки на ключові продукти, які споживає населення. Для того щоб ціни були максимально доступні і продовольства було достатньо», — зазначив Ігор Петрашко.

За його словами, щодо більш середньострокових планів, то уряд працює над програмою зміни до державних закупівель з урахуванням міжнародних зобов«язань перед Світовою Організацією Торгівлі та Асоціацією ЄС.

«Ми будемо міняти принцип локалізації для того щоб українські виробники і іноземні підприємства, які виробляють продукцію на території України, отримали більший доступ до державного замовлення», — відзначив Ігор Петрашко.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua