Пасічники зможуть отримувати дотацію на імпортне обладнання

12 липня 2019, 09:44 4091

Міністерство аграрної політики та продовольства України працює над удосконаленням механізмів державної підтримки пасічників, оновленням вимог до меду, які будуть відповідати вимогам ЄС та світовим вимогам та оптимізацією регуляторних вимог до медоварів України.

Про це зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, йдеться у повідомленні Мінагропроду.

«Якщо бджолярі зареєстровані як сімейне фермерське господарство або створили сільськогосподарський обслуговуючий кооператив із заготівлі та переробки продукції бджільництва, вони можуть користуватися усіма напрямами державної підтримки фермерства. Крім того, за напрямом здешевлення вітчизняної с/г техніки і обладнання Мінагропрод працює над змінами до Переліку, щоб спеціально для бджолярів доповнити його обладнанням іноземного походження», — відмітив Віктор Шеремета.

Він додав, що цього року міністерством підготовлено та направлено на державну реєстрацію наказ про затвердження вимог до меду, який націлений на впорядкування внутрішнього ринку продукції бджільництва та розвитку експортного потенціалу галузі. Для підготовки виробників меду наказом передбачено перехідний період до 1 січня 2023 року.

Крім того, до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» у період 2016-2017 рр. внесено зміни, якими спрощено процедури отримання ліцензій для малих виробників в тому числі медових напоїв. Також змінами до Податкового кодексу України (№ 2628-VIII від 23.11.2018) переглянуто акцизні ставки на деякі спиртові напої.