Ощадбанк виплатив аграріям майже 170 млн грн дотацій за техніку

08 червня 2020, 09:31 2734

«Ощадбанк» у рамках державних програм підтримки АПК виплатив клієнтам 168 млн грн за придбану вітчизняну техніку та обладнання.

Про це йдеться у повідомленні банку.

«Понад 880 агропромислових та фермерських підприємств придбали через «Ощадбанк» майже 46 тис. одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання на загальну суму понад 673  млн грн. Найбільше компенсацій отримали аграрії з Луганської, Чернігівської, Хмельницької та Львівської  областей», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що «Ощадбанк» підписав з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства меморандум щодо участі в державних програмах підтримки АПК та продовжить надавати підтримку підприємствам АПК у 2020 році.

Крім часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, планується часткова компенсація відсотків за кредитами сільськогосподарських підприємств. У рамках часткової компенсації передбачається відшкодування сплачених відсотків у розмірі 1,5 облікової ставки НБУ, але не вище розміру, передбаченого кредитним договором, зменшеного на 5 відсоткових пунктів.