Визначені переможці гранту на 10 тис. канадських доларів

06 березня 2019, 14:13 2273

8 сільгоспвиробників з південних областей України отримають грант до CAD 10 тис. на реалізацію інноваційних ідей у галузі плодоовочівництва.

Такими є результати програми «Малі інноваційні гранти», яку Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва оголосив у вересні 2018 року.

Як повідомляють в UHBDP, конкурсна комісія отримала 93 заявки. Оскільки це пілотний проект, планувалося відібрати 5 кращих проектів, але фінансову підтримку отримають 8 виробників з Одеської, Херсонської та Запорізької областей.

«Серед переможців: фермерські господарства, приватні підприємці та ТОВ, які займаються виробництвом сільгосппродукції. В основному це жінки-власниці бізнесу та чоловіки, які покращують умови праці жінок. Всі проекти пов'язані з поліпшеннями процесів на існуючих виробництвах, поліпшеннями, які дають додаткову вартість кінцевому продукту. Кожен проект передбачає придбання обладнання для створення продукту з сировини», — говориться у повідомленні.

Отже, фермери отримають фінансову підтримку від уряду Канади на:

- виробництво консервованих салатів;

- сушіння фруктів і ягід;

- переробку меду;

- виготовлення соку прямого віджиму;

- раціональну механізацію при виробництві часнику на невеликих площах;

- охолодження винограду;

- охолодження фруктів і ягід;

- миття ягід.

Бюджет бізнес-ідей, які пройшли у фінал конкурсу, коливається від 9 до 16 тис. канадських доларів, тому деякі переможці будуть співфінансувати свої проекти.

В даний час підписуються контракти, в березні-квітні 2019 року переможці мають розпочати закупівлю обладнання, а восени вже почати експлуатування.

Другий тур «Малих інноваційних грантів» буде оголошено на початку квітня 2019 року, в рамках якого Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва планує надати ще 12 грантів.