Громади зароблять на землі: 14 тис. грн/га

19 квітня 2021, 15:54 3676

Височанська територіальна громада у Чернігівській області робить ставку на землю. Ділянки будуть здаватися в оренду на аукціоні, а обробіток комунальних земель здійснюватиметься власними силами. Останнє — своєрідне ноу-хау громади.

Як інформує «ОТГ-Інформ. Чернігівщина» з посиланням на голову громади Олега Василенка, виручені кошти підуть на благоустрій та розвиток.

«Основний дохід Височанська тергромада отримує від землі. Ми бачимо перспективи збільшення доходу. Тому всі землі комунальної власності забронювали рішенням сесії для того, щоб у подальшому виставляти право оренди на аукціон та наповнювати бюджет», — уточнює голова територіальної громади.

За його словами, за право оренди пропонували до 14 тис. за гектар, термін оренди землі, який ми встановили, — мінімум 7 років.

«У нас у громаді достатньо людей, які хочуть працювати на землі. Ми хочемо створити їм такі умови, щоб вони залишались в селі. Головне — зберегти людей, а для цього треба дати їм роботу. Багато жителів села Високе обробляють свої паї власноруч. Тут зареєстровано понад 500 одиниць техніки», — резюмує він.