Компенсацію за кредитами отримали пів сотні господарств Рівненщини

01 жовтня 2020, 17:31 2392

Аграрії Рівненської области отримали виплати за фактично сплачені відсотки за користування кредитами в рамках державної програми «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» за січень-серпень 2020 р.

Про це йдеться у повідомленні Департамента агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації.

Як зазначається, кошти в обсязі 8,5 млн грн отримали 52 сільгосптоваровиробники області.

Уточнюється, що відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів (постанова КМУ від 29 квітня 2015 р. № 300), розмір відшкодування складає 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів.

«Компенсація надається суб'єктам господарювання агропромислового комплексу, які займаються усіма видами сільськогосподарської діяльності та переробкою сільськогосподарської продукції», — йдеться у повідомленні.

Для отримання державної підтримки позичальники подають кожному уповноваженому банку, в якому залучений кредит, заявку на участь у конкурсі та додаток до заявки.