Капітальні інвестиції в агросектор досягли рекорду за останні 7 років

06 лютого 2018, 13:38 4479

Капітальні інвестиції в аграрний сектор у третьому кварталі 2017 р. продемонстрували рекорд за останні 7 років, сягнувши $611,4 млн.

Як говориться у повідомленні «Українського клубу аграрного бізнесу», таке зростання свідчить про відновлення позитивних середньострокових очікувань не тільки серед українських підприємців, але й міжнародної спільноти в Україні.

«Інвестиції продемонстрували позитивну динаміку паралельно з показником Аграрного бізнес-клімату (АБК), який в листопаді 2017 року сягнув другого максимального значення з серпня 2015 року», — додали в УКАБ.

Інвестиції в сільському господарстві Україні, за даними асоціації, відзначаються концентрацією на галузі рослинництва, що формує 88% загального обсягу портфелю фінансування аграрної економіки. У рослинництво було інвестовано рекордні за останні роки суми коштів на рівні $547 млн, а в тваринництво — $76 млн, теж максимум, але з четвертого кварталу 2014 року.

«Очевидно, що вже в 2018 році, аграрні підприємці зможуть залучити інвестицій більше, ніж будь-коли за останні десятиліття за умови збереження стабільної політично-економічної ситуації, хоча навіть такий рівень залучення коштів є для України далеко не «ідеальною висотою», — вважають в УКАБ