Аграрні розписки на Черкащині перевищили 700 млн грн

28 січня 2019, 13:58 4398

На Черкащині укладено 87 аграрних розписок на більш як 700 млн грн.

Про це розповів начальник управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Ігор Колодка, говориться у повідомленні ОДА.

«Аграрні розписки — це перспективний інструмент залучення товарних та фінансових ресурсів в аграрну галузь. Розписки стали альтернативою банківському кредитуванню. Важливо, що цей процес минає зайві ланки, які існують між кредитором та боржником — тим, хто видає розписку. Документ же фіксує безумовний обов'язок видавача розписки здійснити поставку сільськогосподарської продукції або сплатити кошти кредитору», — пояснив він.

В області, за словами Колодки, упродовж лютого-квітня 2019 р. заплановано провести за участі експертів Міжнародної фінансової корпорації майстер-класи для керівників сільськогосподарських підприємств на базі тих виробництв, які уклали аграрні розписки, тренінги фінансової грамотності для бухгалтерів та економістів малих та середніх сільськогосподарських підприємств, навчання з аграрного бізнесу для виробників продукції та їх кредиторів.