Злиття міністерств: аграрний комітет Ради закликав зберегти Мінагрополітики

23 квітня 2024, 16:56 1047

Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України сьогодні, 23 квітня, вирішив звернутися до Президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо збереження існуючого Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Про це говориться у повідомленні парламенту

«В умовах невиправданої та неспровокованої агресії росії проти України та війни, що триває, необхідним є забезпечення ефективного функціонування державних інституцій, зокрема Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Україна — аграрна держава, в якій сільське господарство та продовольчий сектор є життєво важливим для забезпечення економічного відновлення, продовольчої безпеки не лише внутрішньої, а й світової, стабільності національної валюти під час воєнного стану», — підкреслили у ВРУ. 

Парламентарі зауважили, що Україна взяла на себе зобов’язання щодо членства в Європейському Союзу, в межах яких українському законодавству необхідно буде повністю відповідати законодавству ЄС у сфері сільського господарства.

«Збереження сильного та незалежного профільного міністерства є надзвичайно важливим у той час, коли Україна перебуває на шляху до вступу до ЄС. Тому повноцінне функціонування профільного Міністерства аграрної політики та продовольства України є надзвичайно важливим для аграрного бізнесу та громадської спільноти, оскільки саме міністерство формує аграрну політику, забезпечує функціонування аграрного сектору у воєнний час та відповідає за продовольчу безпеку країни», — підсумували у відомстві.