Зеленський: До 1 жовтня має бути закон про ринок землі

02 вересня 2019, 13:13 2576

Президент України Володимир Зеленський доручив розробити і внести на розгляд парламенту відповідний законопроект про ринок землі сільськогосподарського призначення і скасувати мораторій на продаж землі.

Про це він заявив на нараді з Кабінетом міністрів, Верховною Радою і правоохоронцями.

«Розробити та внести на розгляд парламенту законопроект про ринок земель сільгосппризначення і скасування мораторію на продаж землі до 1 жовтня 2019 р. Прийняти закон про ринок земель сільгосппризначення і скасувати мораторій на продаж землі до 1 грудня 2019 року», — сказав він.

Зеленський також закликав пояснити суспільству, що модель земельної реформи спрямована на розвиток фермерства та захист інтересів власника, тому забирати землю ніхто не буде.

Відповідальними він призначив голову Верховної Ради Дмитра Разумкова, голову депутатської фракції «Слуга народу» Давида Арахамія, голову Комітету з питань аграрної та земельної політики Миколу Сольского.

Також президент доручив заповнити 100% інформації про земельні ділянки у державному земельному кадастрі до 2021 року. За це завдання будуть відповідальні Олексій Гончарук та Тимофій Милованов.