Законопроект про ринок землі: суд відкрив провадження у справі проти Кабміну

21 серпня 2019, 18:00 1798

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі про бездіяльність Кабінету міністрів України щодо нерозроблення законопроєкту про обіг сільськогосподарських земель.

Про це йдеться у повідомленні суду.

«Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Кабінету міністрів України про визнання протиправною його бездіяльності, яка полягає в нерозробленні та невнесенні на розгляд Верховної Ради України проєкту закону України про обіг земель сільськогосподарського призначення», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження, а підготовче засідання призначено на 24 вересня.

У суді нагадали, що серед вимог позову — зобов'язати профільні міністерства та Кабінет міністрів розробити проєкт закону про обіг земель сільськогосподарського призначення та подати його на розгляд парламенту.

Також повідомляється, що відповідачами у справі виступають КМУ, Мінагропроду, Мінекономрозвитку, Мінфін, Мін«юст, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру.