В Україну заходить найбільший світовий виробник інокулянтів

19 вересня 2019, 09:20 4575

В Україні відкрилося офіційне представництво аргентинської компанії FRAGARIA, яка є одним із найбільших світових виробників продуктів для сої. Також у портфоліо компанії є біологічні продукти, ад'юванти та фунгіциди для всіх сільськогосподарських культур, які з наступного року будуть доступні й українським аграріям.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

«FRAGARIA UKRAINE — це офіційне представництво та офіційний імпортер продуктів компанії FRAGARIA, яка займає перше місце в Аргентині з виробництва продуктів для вирощування сої. З огляду на зміну кліматичних умов, з якими впритул зіткнулася Україна, досвід Аргентини, а також продукти, які використовують аргентинські фермери, для нас поки є найбільш ефективними для підвищення врожайності», — зазначає засновник FRAGARIA UKRAINE Олексій Луговий.

За словами керівника компанії FRAGARIA Родольфо Маззоні, результати, яких Аргентина досягла по сої, пов'язані не тільки з певними досягненнями, а й з тим, що саме ця культура допомогла аргентинським сільгоспвиробникам вижити.

«Економічний тиск в Аргентині змушує аграрний бізнес адаптуватися, розробляти і використовувати нові високоефективні технології. Мета нашого підприємства — працювати з аграріями та пропонувати їм продукти, які зроблять їхній рослинницький бізнес більш ефективним і прибутковим. Також ми бачимо, що в світі відбуваються зміни, і все рослинництво в майбутньому буде пов'язане з мікробіологією і велике значення матиме органічне землеробство. Тому всі інновації, які ми створюємо, теж орієнтовані на ці тенденції», — зазначає Родольфо Маззоні.

Він розповів, що компанія FRAGARIA створює продукти за самостійно розробленою технологією, використовує якісну сировину і має 30-річний досвід, що дає впевненість у продуктах.

Сьогодні в портфоліо FRAGARIA є інокулянти для сої, два інокулянти для злакових культур, бактерії біоконтролю. Як зазначив представник компанії Анатолій Гунзеров, є також хімічні протруйники для сої, пшениці та ячменю, і наступним кроком FRAGARIA буде реєстрація їх в Україні.

«Ми вважаємо, що найбільш затребуваним на українському ринку стане ад'ювант, який застосовується на всіх культурах і сумісний з усіма ЗЗР. На відміну від інокулянтів для сої, посіви якої в Україні складають близько 3 млн га, ад'ювант застосовується на всіх культурах і не один раз за сезон. До того ж ад'ювант Lecithin SiliconMax є унікальним інноваційним продуктом, оскільки здатний покривати спектр проблем, для яких раніше потрібно було використовувати кілька ад'ювантів», — зазначає Анатолій Гунзеров.

Говорячи про інокулянти, Родольфо Маззоні підкреслив, що вони мають високу концентрацію високоефективних бактерій з фактором NOD і протектор останнього покоління, який підвищує виживаність і подовжує термін застосування препарату.

«Разом із нашими інокулянтами обов'язково йде протектор, який захищає бактерії. Це одна з наших переваг у порівнянні з конкурентами. Використовуємо два протектори. Один — коли розливаємо препарат на заводі, який призначений для підтримування бактерій з моменту створення до використання на полі. Другий — наноситься в момент обробки насіння і захищає бактерії від негативних впливів до того, як вони проникнуть у корінь рослини», — уточнив Родольфо Маззоні.

Якість продукції FRAGARIA підтверджена сертифікатом ISO 9000 в усіх відділах компанії вже 15 років.


Для довідки: FRAGARIA — аргентинська компанія, виробник біологічних продуктів, ад'ювантів і фунгіцидів — представлена на міжнародному ринку агрохімії з продуктами власної формуляції та виробництва з 1988 року.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua