В Україні запустили платформу для обміну агродосвідом

11 серпня 2021, 19:00 2769

В Україні запустився новий проєкт по обміну досвідом — AGRОконцентрат. Його мета вирішити поширені проблеми в різних регіонах країни завдяки новітнім технологіям, що вже зараз доступні для українських фермерів.

Експерти з компаній MAS Seeds, KUHN, FMC та Timac-Agro будуть ділитися своїм досвідом вирощування кукурудзи та соняшнику у різних регіонах України, щоб на практиці показати які альтернативні рішення можуть бути впроваджені на полях вже в наступному сезоні, йдеться у повідомленні проєкту.

«Розкриття максимального потенціалу рослин, точне землеробство, збереження вологи в ґрунті, оптимізація витрат на вирощування вже зараз впроваджується досвідченими аграріями на базі провідних фермерських господарств, де закладено польові технологічні досліди на півдні, сході, центрі та заході країни», — зазначають огранізатори.

Задля того, щоб поділитися унікальним досвідом із всією Україною, компанії-партнери створили web-платформу AGRОконцентрат, на якій у вільному доступі можна знайти технологічні карти, результати дослідів, аналіз польових операцій та погодних умов, фото та відео-звіти із польових заходів, коментарі аграріїв, і отримати рекомендації з обробки ґрунту, вибору гібридів, підбору схем живлення та ЗЗР тощо. Для цього потрібно просто зареєструватись і ви будете отримувати новини з полів та зможете оцінити результати впроваджених технологій.

А вже восени компанії-партнери планують поділитися набутим досвідом з усіма бажаючими під час проведення серії вебінарів.

Для довідки: MAS Seeds є дочірньою компанією великого агро-промислового кооперативу MAÏSADOUR Group (Франція). Завдяки 70-річному досвіду в насінницькому бізнесі, діяльність MAS Seeds зосереджується на чотирьох основних напрямках: селекція гібридів, маркетинг, виробництво та комерціалізація. Виробничі потужності зосереджені у Франції, Іспанії, Італії та Україні. MAS Seeds має 13 дочірніх компаній та присутня в 50 країнах Європи, Африки, Азії та Америки.

Компанія KUHN — найбільший в світі виробник причіпної та навісної сільськогосподарської техніки з 193-річним досвідом. Тільки в Україні представлено більш ніж 100 одиниць сучасної техніки, як для рослинництва, так і для тваринництва.

Корпорація FMC була заснована у Каліфорнії в 1883 р. Наразі основними видами діяльності корпорації FMC є виробництво та розробка інноваційних продуктів і технологій для сільського господарства. Сьогодні компанія FMC — це п«ята за величиною агрохімічна компанія у світі. Агрохімічний бізнес компанії FMC включає в собі 26 виробничих об»єктів, 23 дослідницькі лабораторії та представництва у понад 70 країнах світу.

«Тімак Агро Україна»  — це французька компанія, з 60 -річним досвідом у галузі живлення рослин, що входить до складу Roullier Group. Понад 130 країн світу використовують продукти компанії. Компанія «Тімак Агро Україна» об»єднує понад 140 співробітників і має потужну команду консультантів з живлення рослин — понад 90 людей. Портфель продуктів компанії дозволяє бути представленою у всіх сегментах: від польових культур до овочів і теплиць.