В України стартує Європейська школа кластерного менеджменту

29 січня 2019, 11:37 1780

Перша «Європейська школа кластерного менеджменту» для лідерів туристичних дестинацій стартує у лютому 2019 р.

Про це йдеться у прес-релізі проекту «Туристичні кластери 300+».

За інформацією організаторів, школа створить кваліфікованих фахівців, здатних розвивати дестинацію комплексно.

«У деяких регіонах вони вже створені, але інструмент ефективної реалізації відсутній. Участь у проекті дає можливість поєднати ресурси та створити новий потужний механізм для розвитку українського туризму», — йдеться у прес-релізі.

Учасникам школи розкажуть про алгоритм співпраці та функціонування з кластерами, наявні туристичні кластери в Україні, вигоду національних компаній від розвитку туристичних кластерів, створення бази унікальних туристичних об'єктів та інфраструктурних проектів.

«Зараз одне з пріоритетних завдань проекту «Туристичні кластери 300+» — сформувати об'єднання партнерів зі спільною метою стрімкого економічного розвитку країни, які готові використовувати туризм як потужний інструмент», — додається у прес-релізі.

Презентація школи відбудеться 31 січня о 15:30 у Києві. Докладну інформацію про проект шукайте на сайті.


Для довідки: У травні 2018 року був створений проект «Туристичні кластери 300+», основною метою якого є розвиток внутрішнього туризму та економіки України. Задача — за 3 роки створити понад 300 кластерів і всю потрібну інфраструктуру для їх ефективної діяльності. Розвиток кластерної туристичної економіки принесе від $800 млн до $1,5 млрд інвестицій. Все більше гравців туристичного бізнесу розуміють потенціал розвитку внутрішнього туризму та приєднуються до проекту зі створення туристичних кластерів.