В Україні створять онлайн-платформу для виробників органіки

02 жовтня 2018, 10:56 1770

Федеральне міністерство продовольства і сільського господарства Німеччини планує реалізувати низку проектів з Україною у сфері  органічного землеробства.

Про це йшлося під час візиту до України держсекретаря BMEL Майкл Штубген, передає Аgrarii-razom.

Як вважають німецькі експерти, умови для органічного землеробства в Україні практично ідеальні і є відмінні перспективи виходу такої продукції на зовнішні ринки.

Однак для подальшого розвитку сектора з точки зору ефективних механізмів контролю і сертифікації, слід розвивати німецько-українські проекти, в рамках яких передбачена підтримка приватних і державних органічних землеробів.

«Ми можемо домогтися успіху, якщо діяти спільно», — сказав Майкл Штубген.

Спільний українсько-німецький проект «Органічне сільське господарство» існує з 2016 року і приділяє особливу увагу консультуванню виробників органіки з питань законодавства, так як правила по органіці в Україні повинні бути більш сумісні з правовою основою законодавства ЄС. З цією метою Мінсільгосп Німеччини співпрацює з Міністерством аграрної політики та продовольства України та іншими адміністративними органами.

«Метою спільного проекту з органічного сільського господарства є створення системи підготовки фахівців, менеджерів та викладачів університетів. Для цього німецькі експерти передають свій досвід основ органічного землеробства, наприклад, на відповідних семінарах та екскурсіях», — говориться у повідомленні. 

Також уточнюється, що наступним кроком, за даними BMEL, буде запуск онлайн-платформи знань, де українські користувачі зможуть обмінюватися знаннями та інформацією. В даній платформі передбачається обмін знань викладачів українських аграрних вузів, фермерів, інформація з законодавтсво щодо органічного землеробства, і на основі них навчання інших та впровадження сучасних технологій в цій сфері.