В Україні популяризують вирощування та споживання вітчизняного часнику

11 червня 2020, 13:57 3065

Часниковий кластер, який об’єднує людей, що вирощують часник або займаються його переробкою та зберіганням, проведе семінар із часниківництва. Головна ціль і місія заходу — переконати українців у тому, що часник, вирощений в Україні, набагато кращий за своїми органічними показниками та смачніший у споживанні.

Про це AgroPortal.ua повідомила організатор часникового кластеру Юліанна Мусса.

«Об’єднавшись із невеликими господарствами та фермерами, можна досягти успіху у великих проєктах. Але головне питання — це правильний посадковий матеріал та навчання фермерів максимально ефективно та правильно використовувати ресурси, бути конкурентоспроможними на українському та світових ринках», — зазначає Юліанна Мусса.

За її словами, головними темами семінару стануть: ринки збуту продукції; технології вирощування, посадковий матеріал; правильне зберігання.

«На сьогоднішній день технології йдуть уперед, і кожен покупець хоче стежити за всіма процесами. На жаль, в Україні мало хто з фермерів може здійснити такі проєкти, але є надії на допомогу держави та банківського сектору», — відмічає Юліанна Мусса.

Як зазначив один зі спікерів семінару із часниківництва, голова Асоціації українських та арабських бізнесменів Салім Алотті, асоціація весь час працює над налагодженням відносин між Україною та Арабським світом, розвитком інвестиційної діяльності в Україні, сприянням виходу українських продуктів на ринок Перської затоки. Під час семінару він розповість, що потрібно для експорту українського часнику до країн Перської затоки, які там діють стандарти та існують перешкоди. «Арабські країни — це країни з великою часткою споживання цього продукту. Пандемія коронавірусу  може внести свої корективи в експортну карту світу. Українці не готові до великих обсягів експорту цього продукту, але Україна в змозі забезпечити якісною продукцією свій ринок», — переконаний Салім Алотті.

На семінарі також будуть присутні виробники холодильного обладнання та овочесховищ, засновник сорту часнику «Любаша» Іван Захаренко та представники найбільшої компанії-виробника часнику «Зоря Плюс».


Для довідки: семінар із часниківництва відбудеться 26 червня в Торгово-Промисловій Палаті Київської області.