В УКАБ назвали розумний термін відновлення аграрного відомства

03 грудня 2020, 13:15 1728

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» не підписувала звернення до Президента України щодо відновлення Міністерства аграрної політики з пропозицією єдиної кандидатури міністра.

Як йдеться у публічній заяві УКАБ, цього тижня в мережі було опубліковано звернення низки аграрних громадських організацій та асоціацій до Президента України щодо необхідності відновлення Міністерства аграрної політики та сільського розвитку.

«Серед переліку підписантів зазначено Президента УКАБ Алекса Ліссітсу. Однак ані він, ані жоден інший уповноважений представник УКАБ не надавав згоди на включення до переліку та не підписував дане звернення», — підкреслюють в асоціації.

Окрім заклику щодо відновлення роботи профільного міністерства, як уточнюють в УКАБ, в зверненні викладена пропозиція кандидатури на посаду міністра — народного депутата України Вадима Івченка.

«З боку УКАБ ми засвідчуємо глибоку повагу пану Вадиму Євгеновичу як досвідченому фахівцю з питань аграрної політики, однак вважаємо, що розгляд кандидатур має відбуватися відповідно до встановленої законодавством процедури.

Нагадуємо, що згідно статті 9 Закону України «Про Кабінет Міністрів України», члени Кабінету Міністрів України, крім Прем»єр-міністра України, Міністра оборони України і Міністра закордонних справ України, призначаються на посаду Верховною Радою України за поданням прем«єр-міністра України», — додають в асоціації.

Водночас, УКАБ підтримує необхідність відновлення профільного аграрного міністерства, про що неодноразово заявляв у попередніх зверненнях. Агропромисловий сектор є значною часткою економіки України, яка потребує виваженої та довгострокової аграрної політики розвитку. Розумним терміном відновлення роботи відомства в УКАБ вважають 1 січня 2021 року.

«УКАБ, як асоціація, що представляє інтереси аграріїв, буде співпрацювати з будь-яким міністром аграрної політики в разі відновлення роботи Міністерства та призначення на цю посаду нового очільника. Ми співпрацювали з урядовцями різних політичних поглядів та партій і будемо це робити в інтересах розвитку агросектору на майбутнє», — підсумували в асоціації.