В неймовірному селі на Одещині з'явилася сучасна теплиця

17 березня 2021, 08:00 13983

У селі Санжійка Одеської області на території місцевої школи встановили сучасну теплицю.

Про це AgroPortal.ua повідомила директор Дальницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Наталія Цісар.

«Наша мрія мати теплицю на території школи стала реальністю завдяки участі в конкурсі «Неймовірні села України 2020». Хоч ми не перемогли, але нас почули. Знайшлися спонсори, які підтримали нашу ідею та погодилися вкласти гроші в проєкт», — зазначає Наталія Цісар.

N.B. Неймовірні села України 2020: Санжійка, Одеська область

Директор школи зазначає, що уроки, які будуть проходити у теплиці, даватимуть учням можливість більш широко ознайомитись з видами рослин, особливостями їхнього вирощування, а педагогам — якісно і ефективно проводити навчальну та позакласну роботу з біології, екології та хімії.

«Школярі протягом року зможуть ознайомитись із повним циклом робіт у рослинництві, навчаться пересаджувати, обрізати, прищеплювати, підживлювати рослини, проводити дослідження в умовах закритого ґрунту. Вирощуватимуть квіти та саджанці дерев, які будуть висаджені на території сіл, в також зелень для шкільної їдальні. А найголовніше — здобудуть корисні знання і навички, які неодмінно стануть у нагоді в дорослому житті. А ще, можливо, стануть основою майбутньої професії», — впевнена Наталія Цісар.


Для довідки: конкурс «Неймовірні села України 2020» онлайн-видання AgroPortal.ua проводило за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Участь у конкурсі взяло 212 сіл із різних куточків України. Перемогу та головний приз — 100 тис. грн на реалізацію бізнес-проєкту — отримало село Маломиколаївка Дніпропетровської області. Окрім того, Маломиколаївка отримала відзнаку від Всеукраїнської асоціації громад: протягом 2021 р. село матиме комплексну консультаційну підтримку з питань розвитку громади.

Компанія «Бейкер Тіллі Україна» співфінансувала проєкт розвитку сільських територій села Підгайці Волинської області.

Всі села-фіналісти конкурсу отримали річну передплату на журнал Agroexpert та набір спеціалізованої аграрної літератури.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua