У Кропивницького відкриють біогазову станцію за 1,9 млн євро

26 червня 2019, 10:14 5236

Українська компанія «ЛНК» побудує біогазовий комплекс з переробки відходів під Кропивницьким.

Офіційний запуск установки з дегазації полігону планується вже в середині липня. Компанія «Екостайл» більше двох років займалася пошуком інвесторів і партнерів для реалізації проекту дегазації полігону в Кропивницькому.

У підсумку, з двох іноземних компаній, які погодилися інвестувати в дегазацію полігону, вибрали українську компанію «ЛНК». На сьогодні завершені всі основні види будівельно-монтажних робіт, відбулися пусконалагоджувальні процеси. Орієнтовно через місяць, після отримання остаточних дозвільних документів, ці установки повноцінно запрацюють.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада.

«Реалізація програми дегазації полігону дасть нам відчутний результат відразу в декількох напрямках: істотно покращиться загальна екологічна ситуація в місті через відсутність викидів метану в атмосферу, ліквідується загроза самопідпалу звалища і, нарешті, жителі Завадівки, Кущівка відчувати себе комфортніше за відсутності неприємних запахів з території полігону», — зазначив секретар міської ради Андрій Табалов.

Ділянка під будівництво системи дегазації полігону ТОВ «Екостайл» виділена в минулому році міською радою міста Кропивницький в оренду ТОВ «ЛНК». Попередня встановлена ??потужність електростанції — 635 кВт. За рік вона дозволяє виробляти до 5080 тис кВт*год. Цього достатньо для забезпечення потреб 1400 осіб електроенергією протягом року.