У Києві покажуть інноваційні IT-розробки для аграріїв

01 березня 2017, 10:00 2249

В київському офісі Microsoft 24-26 березня відбудеться захід, що об’єднає IT-розробників та аграріїв — Всеукраїнський хакатон аграрних інновацій.

Про це AgroPortal.ua повідомили організатори заходу — асоціація AgTech Ukraine.

В рамках хакатону учасники отримають можливість безкоштовно представити на загал власні IT-розробки для агросектора і отримати потужний feedback від експертів, обіцяють в AgTech Ukraine.

«Аграрії, що братимуть участь у хакатоні, зможуть «захантити» в штат міцних горішків і потім створювати із ними ексклюзив для своїх підприємств», — говорить один  із засновників асоціації AgTech Ukraine Юрій Петрук.

В рамках хакатону AgTech передбачені різноманітні заходи; є майданчики, на яких можна облаштувати демостенди; сторінки в соцмережах, сайт, електронні розсилки інформаційних дайджестів та анонсів.

Також в асоціації звернули увагу, що попередні учасники хакатону отримали сильний поштовх у світ бізнесу та високих технологій. «Ми знаємо гравців ринку; знаємо, кого може зацікавити цей продукт; допомагаємо початківцям вийти на ринок, а також радимо інвесторів», – зазначив співзасновник асоціації AgTech Ukraine Артем Бєлєнков.

Для учасників хакатону потрібна попередня реєстрація. Деталі можна дізнатися за посиланням.


Для довідки: минулий хакатон зібрав 150 учасників, 23 менторів, у фіналі було 25 проектів, більша частина з яких існує дотепер. Переможці хакатону отримали 25 тис., 15 тис. та 10 тис. грн відповідно. Крім того, обрані учасники хакатону отримали путівку до Кремнієвої Долини для знайомства з топовими AgTech компаніями та отримали можливість пройти чотиримісячну інкубаційну програму в лабораторії-акселераторі Інтернету речей IoT HUB.