В 2019 році дотуватимуть зберігання і переробку продукції

26 грудня 2018, 10:07 2459

Міністерство аграрної політики та продовольства в наступному році планує розширити програми підтримки в рослинництві в частині зберігання і переробки продукції.

Про це повідомив в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час підсумкової прес-конференції Мінагропроду.

«Цей рік з його рекордним врожаєм показав, що є складності не лише в логістиці, але й у зберіганні. Наприклад, Тернопільська і Хмельницька області раніше були орієнтовані на вирощування цукрового буряку, і історично так склалося, що там немає потрібної кількості елеваторів», — зазначає Максим Мартинюк.

За його словами, потужності зі зберігання зерна дають змогу сільгоспвиробникам ловити вдалий момент на ринку і продавати продукцію за кращими цінами.

«Ми ж розуміємо, що продати зерно з поля з-під комбайну — це одна ціна, а просушене, дороблене і продане в слушний час — це зовсім інші гроші.

Тому є певний сенс фінансувати цей напрямок», — говорить Максим Мартинюк.

Також він відмітив, що буде спрямований ресурс до 100 млн грн на підтримку плодово-овочевої галузі. Кошти будуть виділятися на компенсацію вартості витрат з будівництва холодильного обладнання з регульованим газовим середовищем для зберігання фруктів власного виробництва, яке введено в експлуатацію в поточному році, а також камер швидкого заморожування і придбання ліній товарної обробки плодів. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua