УЗА доєдналася до європейської асоціації COCERAL

05 жовтня 2021, 13:36 1738

Українська зернова асоціація з 1 жовтня 2021 р. приєдналася до роботи європейської асоціації COCERAL з метою впровадження європейських стандартів в зерновій галузі України та розширення торгівлі з ЄС.

Про це йдеться у повідомленні УЗА.

Як зазначається, Українська зернова асоціація єдина профільна асоціація з країн Східної Європи, що представлена в COCERAL, при цьому не будучи представником країни-члена Європейського Союзу.

«Долучення України до роботи європейської асоціації COCERAL є логічним кроком для реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в аграрній сфері. Така співпраця дозволить членам УЗА краще розуміти специфіку політики та регуляторної бази ЄС для покращення торгівлі з країнами ЄС та допоможе адаптувати вітчизняну нормативну базу до стандартів ЄС», — переконаний президент УЗА Микола Горбачьов.

Відповідно до домовленостей, представники УЗА братимуть активну участь в робочих групах COCERAL з біотехнологій, органічної групи, прогнозування врожаю в рамках комітету COCERAL з питань ринкової та аграрної політики, а також з питань харчової та кормової безпеки.

Також в рамках спільної роботи, УЗА отримає доступ до інформації та новин COCERAL щодо ситуації на ринку ЄС, статистики, кормів (наукової, технічної та регуляторної інформації), законодавства щодо продовольства, технологій ГМО, біотехнологій, органічного сільського господарства та засобів захисту рослин.