Покращення якості продукції завдяки зменшенню хімії

15 липня 2018, 08:00 4172

Українську агроіндустрію потрібно трансформувати в ключі наукового підходу та інноваційних технологій. Для цього країні необхідна потужна науково-практична платформа з досліджень агропроблематики та впровадження інновацій.

Таке бачення висловив міжнародний експерт ЄБРР Володимир Маліновський під час круглого столу, присвяченому Всесвітньому дню продовольства. Подія передувала відкриттю Міжнародної агропромислової виставки та форуму з фермерства «АГРОПОРТ Південь Херсон — 2018». 

«Єдиною такою платформою в Україні сьогодні є НДІ «Інститут здоров«я рослин». Завдяки відкритому формату роботи та найкращому обладнанню, інтегрованому з міжнародними базами даних хімічних елементів, він може працювати не лише для потреб українського аграрного сектора, але й вирішувати проблеми аграріїв по всьому світу. Це не бізнес-проект, а завдяки цій установі можна покращити якість продукції шляхом зменшення у виробництві і технологіях використання хімії», — зазначив Володимир Маліновський.

За його словами «Інститут здоров'я рослин» проводить фундаментальні та галузеві дослідження, займається науково-навчальною діяльністю і надає широкий  спектр агробіологічних послуг. В колі його інтересів — розробка нових препаратів та унікальних технологій, покращення формуляцій пестицидів, вивчення розвитку культур у звичайних та стресових умовах, дослідження зразків ґрунту, води, добрив, кормів, рослинного та насіннєвого матеріалу, виявлення залишкових пестицидів у готовій продукції.

«Такий комплексний підхід дозволяє забезпечити раціональне управління природними ресурсами, покращити якісні та кількісні показники врожаю та допомогти Україні вийти на лідируючі позиції світового агроринку», — переконаний Володимир Маліновський.  


Для довідки: АГРОПОРТ Південний Херсон 2018 відбудеться 26-28 липня, буде присвячений малим і середнім фермерам. Ключовими темами  стануть: інвестиційний потенціал Південної України, логістика сільськогосподарської продукції (в тому числі — річковий транспорт), іригації, садівництво, виробництво вина, тепличне господарство, виробництво органічних продуктів, рибальство, молочне тваринництво, птахівництво, ланцюжки доданої вартості (сільське господарство), туризм, енергоефективні технології, інформаційні технології та інноваційні технології.