Укргазбанк виплатив аграріям 40 млн грн компенсації за придбання сільгосптехніки

23 січня 2019, 14:50 1935

Другим за затребуваністю кредитом серед сільгоспвиробників за підсумками 2018 року є кредити на придбання транспортних засобів. Зокрема цьому сприяє державна програма часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки.

Про це розповів заступник керівника управління малого та середнього бізнесу Київської обласної дирекції «Укргазбанк» Дмитро Геник в рамках воркшопу для українських виробників органічної продукції 

«Того року через наш банк було виплачено сільгоспвиробникам 40 млн грн за придбання сільськогосподарської техніки. Це повністю офіційна та легальна процедура. Для цього збираються необхідні документи та є особливі вимоги. Наприклад, обов'язковим для отримання компенсації є розрахунок з державного банку, надання платіжного доручення та відповідність назв моделей техніки по всій документації. Також на сайті Мінагропроду можна ознайомитись з переліком техніки, яка підпадає під відшкодування та цінами», — зазначив Дмитро Геник, додавши, що програма кредитування транспортних засобів розрахована до п'яти років.  

Він підкреслив, що особливістю «Укргазбанку» є наявність такого інструменту як фінансовий лізинг та проведення експрес-аналізу стану компанії, яка має намір отримати фінансування. 

«Наприклад, ми беремо звітність компанії за 2017 рік та за три квартали 2018 року. Служба безпеки банку перевіряє репутаційні ризики, наявність судових рішень проти компанії, протермінованих заборгованостей. Виходячи з цього, ми протягом місяця виносимо рішення стосовно надання кредитування», — пояснив Дмитро Геник.