Українським фермерам у постраждалих регіонах допоможуть з аналізом ґрунтів

18 квітня 2024, 16:10 689

Corteva Agriscience пропонує фермерам допомогу з перевірки стану ґрунтів, які постраждали від воєнних дій.

Ініціатива, яку підтримує Міністерство аграрної політики та продовольства України, передбачає тестування ґрунту на наявність важких металів внаслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів, говориться у повідомленні компанії. 

«Воєнні дії потенційно можуть призвести до забруднення землі канцерогенними залишками на небезпечному рівні, тому важливо оцінити стан та придатність полів для землеробства», — пояснили в компанії.

Завдяки ініціативі ґрунт з фермерських господарств тестуватиметься у сучасній сертифікованій лабораторії Corteva в Гадеско, Італія. Земля перевірятиметься на наявність потенційного забруднення важкими металами (миш'яком, залізом, свинцем, марганцем, ртуттю та нікелем) та наявність у ній вмісту основних поживних елементів (азоту, фосфору, калію, магнію тощо). Для визначення стану полів також аналізуватиметься структура ґрунту, вміст органічних речовин та інші агрохімічні показники. 

За результатами перевірки фермери отримають інформацію про склад ґрунтів, придатність для ведення сільського господарства та заходи, які можна провести для покращення стану ґрунтів, зокрема рекомендації щодо потреби додаткового внесення поживних елементів для отримання запланованого урожаю. Фермери отримають цю інформацію приблизно через місяць після відправлення зразків.

«Згідно з даними уряду, до 25% української землі зазнали впливу війни. Потенційна загроза ґрунтам України може становити серйозні ризики для майбутнього сільського господарства в країні, а також для її внеску в забезпечення продовольчої безпеки в усьому світі», — сказав керівник бізнесу Corteva Agriscience в Україні Олександр Дмитрієв.

Фермери, які бажають взяти участь, можуть замовити аналіз ґрунту через мобільний додаток Soil Test, доступний на App Store та Google Play, де міститься вся необхідна інформація щодо відбору та передачі зразків ґрунту на аналіз. 


Для довідки: Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) — це глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка поєднує провідні інновації в галузі, активну взаємодію з клієнтами та оперативне виконання, щоб вигідно надавати рішення для найактуальніших світових проблем сільського господарства.