Україна розширить торгівлю агротоварами з Хорватією

15 березня 2021, 14:29 1857

Меморандум про співпрацю між Радою експортерів та інвесторів (РЕІ) при МЗС України і Хорватською сільськогосподарською палатою (ХСП) було підписано 11 березня 2021 р. 

Про це йдеться у повідомленні Посольства України в Хорватії.

«Меморандум закладає основи для подальшого розширення співробітництва між Україною та Хорватією в аграрній сфері шляхом надання взаємної підтримки двостороннім заходам торговельного, інвестиційного та ділового характеру, а також сприяння обміну навчальними програмами між РЕІ та ХСП», — йдеться у повідомленні.

Укладення Меморандуму стало продовженням заходів Посольства щодо розширення українсько-хорватської взаємодії в аграрній сфері та за результатами двосторонніх агрофорумів (онлайн), які відбулися за ініціативи української дипустанови у травні минулого та у лютому поточного року.


Для довідки: Хорватська сільськогосподарська палата (Hrvatska poljoprivredna komora) — головна сільськогосподарська організація в Хорватії, заснована у 2009 році. Представляє інтереси близько 75 тис. сімейних агрогосподарств, ферм, компаній та асоціацій у комунікації з Урядом, Міністерством сільського господарства та іншими державними органами Хорватії, а також в міжнародних асоціаціях, зокрема на рівні Європейського Союзу. Палата бере участь у роботі майже 60 комітетів (комісій) на національному рівні та на рівні ЄС. ХСП є членом найвпливовішої європейської сільськогосподарської організації Copa-Cogeca.