Seed Forum-2021: Україна має високий потенціал для розвитку насінництва

02 листопада 2021, 15:22 1944

ІА «АПК-Інформ», Французька федерація виробників насіння кукурудзи та сорго (F.N.P.S.M.S) та Насіннєва асоціація України в збирають провідних експертів насінницького ринку, аграріїв та учасників зернового та олійного ринків в рамках конференції Seed Forum-2021.

В цілому Україна має хороший потенціал для розвитку насінництва, як з метою забезпечення внутрішнього ринку, так і для експорту, говориться у повідомленні організаторів.

«Насіннєвий матеріал є важливою складовою для формування гарного врожаю, навіть у складних агрокліматичних умовах. Україна, як і весь світ, в період глобальних кліматичних змін для збереження лідируючих позицій на світовому ринку потребує адаптивних агротехнологій і якісного насіння с/г культур. І це вимагає чимало інвестицій», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вагома частина насіннєвого фонду таких культур, як кукурудза та соняшник, в Україні формується за рахунок імпортного посівного матеріалу. Згідно з офіційними даними митної статистики, у 2020 р. на імпорт насіння тільки цих двох культур було витрачено $322 млн. І сьогодні очікуємо рекордних врожаїв як кукурудзи, так і соняшнику.

«Водночас активно розвивається виробництво насіння іноземної селекції в Україні. Це дозволяє не тільки підвищувати загальний рівень якості насіннєвого фонду, а й формувати експортний потенціал насіннєвої продукції. Так, за підсумками січня-серпня 2021 р. з України на експорт було відвантажено 6,5 тис. тонн насіння кукурудзи та соняшнику сумарно на 14,3 млн. USD. Виручка від експорту в поточному році виявилася на 7,5% більшою, ніж за аналогічний період попереднього року, але в абсолютному вираженні поки поступається торішньому показнику (6,5 тис. проти 7,7 тис. тонн)», — уточнюють організатори.

Конференція відбудеться 2 грудня в форматі онлайн. Участь безкоштовна. РЕЄСТРАЦІЯ

Цільова аудиторія конференції: представники органів державної влади та насіннєвого бізнесу, сільгоспвиробники, агрохолдинги, фахівці у сфері насінництва, виробники та постачальники, селекціонери.