Троїцька ОТГ вимушена захищатися від непродуманих рішень Уряду

22 травня 2020, 12:17 4423

Кабінет міністрів України 20 травня 2020 р. затвердив розпорядження «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Дніпропетровської області», відповідно до якого до Троїцької об’єднаної громади планується приєднання Межирицької об’єднаної громади.

Про це AgroPortal.ua повідомили у Троїцькій ОТГ.

«Урядовці цинічно знехтували думкою громади, не були проведені громадські слухання, консультації, жодної зустрічі з членами громади тощо, що передбачено законодавством», — зазначають в ОТГ.

У Троїцькій громаді б’ють на сполох, адже таке укрупнення значно збільшить навантаження на бюджет громади, що формується у більшій мірі за рахунок оренди землі, частину якої — 4 тис. га, за інформацією зі сторінки в Інстаграм народного депутата Романа Каптєлова, планують вилучити у громади на користь м. Павлограда для розвитку міста.

«Це ті землі комунальної власності Троїцької ОТГ, на яких знаходяться об’єкти енергетики: шахта «Павлоградська», ЦОФ та три об’єкти сонячних електростанцій, які знаходяться в стадії будівництва, — саме те, що є основним джерелом надходжень до бюджету Троїцької ОТГ. Влада нехтує всіма принципами децентралізації, а саме щодо створення та підтримки повноцінного життєвого середовища для громадян, надання високоякісних та доступних публічних послуг, становлення інститутів прямого народовладдя, узгодження інтересів держави та територіальних громад. Не взято до уваги критерії методики формування спроможних територіальних громад, тому при такому форматі об’єднаної громади відстань від найдальшого населеного пункту до центру громади становитиме більше 60 кілометрів», — констатують у Троїцькій ОТГ.

У громаді вважають рішення уряду «зрадою українського народу та знищенням реформи децентралізації».

«Дуже прикро, що таке антинародне рішення було прийнято в річницю складання присяги на вірність українському народові Президентом України. Ми сподіваємося, що влада почує нас та змінить прийняте рішення на користь громадян України — мешканців Троїцької об’єднаної територіальної громади», — констатують в ОТГ.