Трофімцева: Експортна стратегія АПК побудована на принципі 3D

19 квітня 2019, 14:58 2024

Не менше 1% «аграрного» ВВП повинно спрямовуватись на державну підтримку агропромислового комплексу України.

На цьому наголосила в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева на засіданні у Торгово-промисловій палаті України, говориться у повідомленні Мінагропроду.

Як зазначається, під час зустрічі було обговорено низку важливих питань щодо дефіциту жита, правил вивезення зразків продукції галузі виноробства на іноземні виставки, участі вітчизняних виробників у міжнародних виставках, агрологістики, розвитку українського ринку АПК, експорту продукції з доданою вартістю та інше.

Ольга Трофімцева проінформувала присутніх про сучасний стан сільського господарства та актуальні проблеми у цій сфері. Окремо вона звернула увагу на державну підтримку галузі, яка цього року, як і минулого, склала майже 6 млрд грн.

Окрім того, в. о. міністра зупинилася й на стратегічних коротко- та середньострокових пріоритетах діяльності Мінагропроду та розповіла присутнім про Секторальну експортну стратегію АПК, яка побудована на принципі «3D» — це диверсифікація ринків збуту, диверсифікація товарної номенклатури та диверсифікація суб»єктів експорту.

«В рамках реалізації Секторальної експортної стратегії ми передбачили ряд заходів, зокрема, вдосконалення нормативно-правової бази, інформаційний супровід експортерів, організаційна та фінансова підтримка, а також створення Експортного агентства», — відзначила Ольга Трофімцева.