ТМ iBerry: як створити сучасну ягідну smart-ферму

04 грудня 2018, 10:11 3820

ТОВ «Нікдарія» (ТМ iBerry) є одним із найбільш технологічно інноваційних ягідних господарств в Україні.

Про це розказав директор з розвитку підприємства Євген Харлан, повідомляє «ПроАгро».

За його словами, зупинятися на шляху технологічного розвитку компанія не збирається — в планах на найближчий час безліч амбітних задумів.

Від початку створення в господарстві поставили за мету впровадити сучасні технологічні розробки для здійснення ефективного управління та контролю за діяльністю підприємства на відстані — за допомогою сучасних гаджетів. Впроваджені вже сьогодні системи обліку робочого часу, автоматизації роботи агрономічного підрозділу, застосування дронів на підтримку служби охорони та моторизації, використання GPS-трекерів на сільгосптехніці допомогли створити сучасну ягідну smart-ферму з централізованою автоматизованою системою управління та контролю.

«Впроваджені ТОВ «Нікдарія» технології є економічно доцільною інвестицією. Зокрема, за рахунок скорочення штату керівників середньої ланки, основною функцією яких був контроль робочого часу чи використання техніки. Це дозволяє уникнути багатьох помилок та непорозумінь через людський фактор», — зазначає Євген Харлан.

Більш детально про впроваджені технології та плани на майбутнє Євген Харлан розповість в рамках конференції «Аграрні інновації 2018».


Для довідки: конференція «Аграрні інновації 2018» відбудеться 18 грудня за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 10, iHUB. Організатор заходу — компанія «ПроАгро».