Цукровий буряк в Україні став нішевою культурою

15 травня 2021, 10:45 5128

За даними компанії «КВС-УКРАЇНА», після значного скорочення площі під цукровим буряком залишаються стабільними, незважаючи на невелике зростання цього року.

Про це у коментарі AgroPortal.ua розказала начальник відділу маркетингу та комунікацій компанії «КВС-УКРАЇНА» Вікторія Таран.

«Ми бачимо, що посівні площі під цукровим буряком залишаються на рівні 200 тис. га впродовж останніх років. Виробництво українського цукру залежить від кон'юнктури світового ринку, яка, в свою чергу, залежить від урожаю тростини, цін на нафту, світових запасів цукру та динаміки споживання цукру, — пояснює Вікторія Таран. — По суті, наші площі відповідають нашому внутрішньому споживанню, яке скоротилося ще й після 2014 року, плюс невеликий обсяг експорту в межах 150-250 тис. т та перехідні залишки».

За її словами, компанія KWS — безапеляційний лідер з продажів насіння цукрового буряку в Україні та світі. Сьогодні майже 25% грошового обсягу українського ринку насіння цукрових буряків належить гібридам КОНВІЗО СМАРТ, і цей показник з кожним роком зростає, адже все більше аграріїв відкриває для себе переваги цієї технології.

Спеціалісти компанії «КВС-УКРАЇНА» супроводжують клієнтів протягом усього процесу вирощування: від посіву до збирання. Також діє програма «Сервіс насіння цукрових буряків», зареєструвавшись у якій, аграрії мають право на 65% знижку на вартість насіння у випадку необхідності пересіву та можуть стежити за посівами цукрових буряків за допомогою супутника. Сервіс насіння буряків — KWS SAAT SE&Co.KGaA

Вікторія Таран розповіла, що для допомоги аграріям створено цифровий сервіс myKWS, завдяки якому усі бажаючі отримують доступ до інструментів, які допомагають вирощувати сільськогосподарські культури. Цифрові інструменти та сервіси існують для всіх культур. Можна планувати сівозміни, слідкувати за розвитком культур протягом вегетаційного періоду, створювати замітки щодо проблем на посівах та надсилати нашим агрономам для консультацій. Користування безкоштовне, треба лише зареєструватися 


Валентина Оврас, AgroPortal.ua