Рішення по квотам на добрива влада обіцяє 22 червня

17 червня 2020, 19:30 2177

Остаточне рішення про запровадження спеціальних квот на імпорт мінеральних добрив в Україні буде прийняте 22 червня.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка під час засідання Комітету Веоховноі Ради України з питань аграрної та земельної політики.

«В нас є розуміння того, що в тому вигляді, в якому ми могли би запровадити заходи на ринку добрив, запровадити не можемо. Подальше рішення буде залежати від членів комісії. Сподіваємося, що дане питання буде остаточно вирішено 22 червня», — зазначив Тарас Качка.

За його словами, початковий варіант пропозиції однозначно не буде прийнятий, а члени комісії при прийнятті рішення приймуть до уваги всі зауваження висловлені учасниками ринку під час дискусії. 

Голова Держгеокадастру, екс-уповноважений президента України із земельних питань Роман Лещенко відмітив, що абсолютно всі учасники ринку виступають за те, щоб хімічна галузь розвивалася, але розвивалася не за рахунок аграрного сектору України. На його думку, виробникам та споживачам хімічної продукції потрібно сідати за стіл переговорів і починати спілкування як партнери, оскільки головними споживачами продукції хімічної промисловості є аграрний сектор.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua