Рішення Комісії: Квотам на імпорт добрив не бути

24 червня 2020, 08:04 3055

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі 22 червня 2020 р. прийняла рішення припинити спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну добрив.

Відповідне рішення опубліковане в газеті «Урядовий кур’єр».

«N. B.!» Імпорт розбрату: час «Ч» для вирішення питання з квотами на добрива

«Нарешті поставлена крапка в контроверсійний історії з квотами на мінеральні добрива. УКАБ вважає даний крок єдиним правильним рішенням, яке забезпечує збереження національних інтересів України, не йде в угоду монополістам та дозволить і надалі продовжувати розвиток аграрного сектору. Важливо кожну законодавчу ініціативу розглядати з різних сторін, враховувати плюси і мінуси того чи іншого рішення для всіх причетних та прогнозувати наслідки його прийняття», — зазначає генеральний директор УКАБ Роман Сластьон. 


Для довідки: Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонувало ввести квоти на імпорт добрив незалежно від країни походження під приводом необхідності захисту вітчизняної хімічної галузі, базуючись на даних імпорту за 2017 р.

Проте, учасники ринки вважають, що таке рішення не враховувало актуальної ситуації в галузі та вірогідних негативних наслідків для агросектору через посилення монопольного становища на ринку мінеральних добрив групи компаній Ostchem.