Річки Західної України зарибили фореллю

11 серпня 2019, 09:55 2277

Державне агентство рибного господарства зарибило річки Прут, Черемош та їхні притоки. В воду випустили 135  тис. екз. мальків струмкової форелі.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

У період  6-7 серпня у зазначені річки в межах Чернівецької та Івано-Франківської областей випущено 135 тис. мальків струмкової форелі вагою близько 2,5 грами кожен.

«Специфіка зариблення фореллю — це кропіткий процес, який відбувається в декілька етапів. Вселення проводиться не в одному місці, а розвозиться руслом річки з урахуванням ланшафтів, населених пунктів, зариблень минулих років тощо. Дякую за правильно організований процес усім, хто брав активну участь у вселенні водних біоресурсів», — зазначив голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.

Уточнюється, що зарибок вирощено за державний кошт на ДУ «Рибоводний форелевий завод «Лопушно».


Для довідки: ДУ «Рибоводний форелевий завод «Лопушно» займається штучним розведенням лососевих видів риб (струмкова та райдужна форель, дунайський лосось, харіус європейський) з метою подальшого вселення молоді вказаних видів біоресурсів до рибогосподарських водних об'єктів загальнодержавного значення. У 2018 році рибзаводом до водойм України вселено 173 тис. екз. водних біоресурсів, а загалом за період 2010-2018 років зариблення склало 1,1 млн екз. лососевих та аборигенних видів риб. Ще 180 тис. екз. молодняка риб планується вселити протягом 2019 року.