Уряд затвердив порядок ведення Державного аграрного реєстру

02 червня 2021, 18:00 2596

Кабінет міністрів України 2 червня 2021 р. затвердив правові та організаційні засади функціонування Державного аграрного реєстру.

Реалізація цього проекту дозволить аграріям отримати спрощений доступ до програм державної підтримки та зробить її розподіл публічним та прозорішим, говориться у повідомленні Урядового порталу.

«Забезпечення роботи аграрного реєстру зробить взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою та зручною. Це насамперед про чесні правила гри та партнерські відносини держави й бізнесу», — прокоментував прем»єр-міністр Денис Шмигаль.

Він відзначив, що створення Державного аграрного реєстру важливе в контексті запуску ринку землі для забезпечення сталого розвитку сектору.

«Один із кроків у цьому напрямку — державна підтримка малих та середніх агровиробників. Відсутність в Україні єдиної електронної системи агровиробників суттєво гальмує процес надання підтримки та подальшого розподілу коштів. Замість того, щоб отримувати швидкі гроші на розвиток, фермери дуже часто очікують верифікації та підтвердження, чи підходять вони під ту чи іншу програму підтримки. Ми це виправляємо», — зазначив Денис Шмигаль. 

Як зазначив міністр аргарної політики та продовольства України Роман Лещенко Державний аграрний реєстр — це не лише інформаційний портал.

«Це й спрощена реєстрація, подання заявки на отримання державних дотацій та автоматична перевірка документів та відомостей. А головне — усунення будь-яких корупційних ризиків під час розподілу державних дотацій на підтримку аграріїв», — зазначив він.

Уточнюється, що реєстр буде синхронізовано з іншими інформаційними порталами держави, що розширить його функціонал для користувачів.