Уряд: На пунктах пропуску ситуація під контролем

23 березня 2020, 09:48 2212

У Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства є можливість реагувати на ситуацію оперативно, оскільки щодня відбуваються засідання уряду, а також налагоджена комунікація між Державною фіскальною і прикордонною службами, а також Держпродспоживслужбою.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка під час online GR-зустрічі «Як криза вплине на міжнародну торгівлю», організованої асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з UCABevent.

«Якщо збережуться логістичні проблеми і надалі, можна буде розглядати варіант повернення до роботи тих пунктів, які на сьогоднішній день закриті. Хоча, коли ми формували список залізничних і автомобільних пунктів, то виходили з того, що закривали станції, які не мають великої пропускної спроможності та значно не впливають на обсяг торгівлі», — зазначає Тарас Качка.

За його словами, більше уваги буде зосереджено на налагодженні та напрацюванні процедур для ефективного пропуску товарів через ті пункти, які зараз працюють.

«Але треба розуміти, що в нас є й інша сторона — інші країни, які по-різному реагують на цю ситуацію, і потрібно з цих питань комунікувати з нашими колегами з інших країн, щоб зрозуміти, наскільки синхронні ми у прийнятті рішень», — зазначає Тарас Качка.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua