Майже тисячу фітосанітарних порушень виявили з початку року

21 вересня 2021, 11:55 2442

Державні фітосанітарні інспектори за 8 місяців поточного року при перевірці імпортних та транзитних вантажів виявлено 995 випадків порушень фітосанітарних вимог України.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.

«Для нас дуже важливо, щоб продукція, яка потрапляє на територію України, була безпечною та повністю відповідала діючому законодавству та міжнародним нормам. Саме це є запорукою продовольчої безпеки нашої країни», — зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Найбільша кількість порушень — 590 — стосувалась відсутності або недійсності фітосанітарного сертифіката. На другому місці — порушення, пов«язані з відсутністю маркування на супровідному дерев'яному пакувальному матеріалі (таких порушень було виявлено 364). На третьому місці — попередження ввезення вантажів з об»єктами регулювання, зараженими карантинними шкідливими організмами (було виявлено 41 такий випадок).

Зазначається, що за всіма випадками виявлених порушень фітосанітарних вимог України Держпродспоживслужбою було підготовлено нотифікації та надіслано до національних організацій карантину та захисту рослин країн-експортерів.