Опубліковано дослідження земельного банку Вінницької області

27 липня 2021, 12:17 4247

Сервіс Vkursi Zemli презентував результати аналізу земель Вінницької області в рамках проєкту «Vkursi Zemli Ukraine: Цифровізація земель України». Дослідження охопило 1,9 млн га та 716 562 земельних ділянок поза межами населених пунктів Вінницької області.

При проведенні аналізу використовувались відомості про земельні ділянки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ДРРПНМ), Державного земельного кадастру, Порталу нормативної грошової оцінки землі (НГО), дані класифікації культур EOS Crop Monitoring та супутникові знімки із застосуванням технологій GIS та Big Data. Про це йдеться в повідомленні компанії.

«Землі сільськогосподарського призначення Вінниччини займають 56% області, мають площу 1 497 765 га, що розділена на 680 096 земельних ділянок. Це майже 95% всіх земельних ділянок, відображених у кадастрі. 84% всіх сільгоспземель знаходиться в приватній власності фізичних осіб. Всього ж 406 453 фізичних осіб є власниками земель сільськогосподарського призначення. Серед фізичних осіб найбільшим землевласником є Чернега Б.Ф., що офіційно володіє 866 га землі, з яких 669 га передано в оренду ТОВ «Стратіївський Агроресурс», засновником якого і є даний землевласник. Також землею володіють 230 приватних компаній, але площа землі у власності бізнесу є мінімальною, лише 4 818 га», — коментують в компанії.

Повне дослідження «Vkursi Zemli Ukraine. Вінницька область» можна завантажити за посиланням.


Для довідки: Vkursi Zemli Ukraine — це проєкт з оцифрування та моніторингу земель України, мета якого надати громадянам, територіальним громадам, агробізнесу, державним органам максимум інформації та аналітики про ключові аспекти земельних відносин у кожній області та громадах.

Проєкт реалізується спільно командою експертів Vkursi Agro та SmartFarming за підтримки UKRSIBBANK BNP Paribas Group, юридичної фірми «Василь Кісіль і Партнери», компанії Carefield, FRENDT та за сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства України.