Визначені критерії успішності сучасного агронома

08 липня 2021, 13:10 2735

Одним із критеріїв успіху та розвитку молодих агроспеціалістів є участь у спеціалізованих тематичних конкурсах.

Таку думку AgroPortal.ua висловив в.о.директора ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського НАУ» Анатолій Литвиненко.
 
«Студенти та молоді спеціалісти, беручи участь у конкурсах чи грантах, закладають основу для формування себе як професіонала поля. Сьогодні бути в стороні від агровикликів, не долучатися до їх вирішення — це все одно, що чекати склавши руки кращого майбутнього», — зазначає Анатолій Литвиненко.

Анатолій Литвиненко, в.о.директора ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського НАУ»
Анатолій Литвиненко, в.о. директора ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського НАУ»

За його словами, кліматичні умови дуже змінилися навіть у північних куточках країни, тому процес організації польових робіт потребує кардинальних змін.
 
«Реагуючи на сучасні виклики, агрономи повинні розробляти програми зменшення внесення добривної, гербіцидної, фунгіцидної груп, тобто приймати рішення, які будуть покращувати як кількість урожаю, так і його якість», — каже в.о. директора ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського НАУ.
 
Він зазначає, що основною задачею учасників конкурсу «Здоров’я поля» від AgroPortal.ua та AgriLab є пошук ефективних рішень менеджменту поля для покращення його здоров’я та підвищення прибутковості.
 
N.B. Стартує всеукраїнський конкурс Здоров’я поля
 
«Матеріальна база для проходження практики в нас широка та потужна, тому студенти ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського НАУ» можуть вже з практичної точки зору оцінювати проблеми, які існують і в інших регіонах України», — каже Анатолій Литвиненко.
 
Також він додає, що для підготовки агрофахівця потрібно лекційну частину поєднувати з практикою у співвідношенні 50 на 50.

N.B. Здоров’я поля: визначені слабкі місця, рішення — від учасників конкурсу


Для довідки: онлайн-видання AgroPortal.ua спільно з компанією AgriLab та за підтримки Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти України створило конкурс «Здоров’я поля» для студентів аграрних закладів освіти та молодих фахівців з метою пошуку рішень ефективного менеджменту поля для покращення його здоров’я та підвищення прибутковості виробництва.
 
Для участі в конкурсі потрібно запропонувати ідеї та рішення для покращення здоров’я поля та мінімізації виробничих ризиків через впровадження ресурсоощадних технологій, агробіотехнологій та цифрових інструментів.
 
Головний приз: 50 тис. грн на особистий розвиток та реалізацію проєкту з покращення здоров’я поля в господарстві AgriLab Farming в команді компанії AgriLab.   


Хід проведення конкурсу «Здоров’я поля» та цікаві матеріали з упровадження ресурсоощадних технологій, агробіотехнологій та цифрових інструментів — у Facebook спільноті конкурсу.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua