Один з найбільших інвестфондів світу зацікавився агросектором України

16 лютого 2021, 09:54 3348

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко підписав Меморандум про взаєморозуміння з ключовим державним інвестиційним фондом Об'єднаних Арабських Еміратів компанією Mubadala, що керує портфелем активів та інвестицій в ОАЕ й за кордоном, у розмірі більш ніж $850 млрд.

Підписання Меморандуму спрямоване на розвиток міжнародного партнерства у сфері безпечності харчових продуктів, розвитку торгових відносин та реалізації спільних інвестиційних проектів, йдеться у повідомленні на Урядовому порталі.

Лещенко зазначив, що Україна вперше за 30 років підписала меморандум з інвестиційним фондом такого масштабу.

«Еміратські медіа висвітлювали кожен крок делегації і пильно стежили за нашими діями. Адже для них важлива продовольча безпека, а ми готові стати її гарантом. Водночас для нас ОАЕ — це інвестиції в чимало сфер. Серед іншого — і в аграрну галузь. Ми летимо назад із результатами! Такого не було раніше! Україно, тільки вперед!» — підкреслив Роман Лещенко.

За його словами, для української делегації цей візит був успішним маркером. Українська влада демонструє, що вона шукає інвестиції у різних точках світу і відкриває нові ринки і можливості для українських компаній.

Коментуючи підписання Меморандумів, керівник інвестиційної програми Mubadala в Співдружності Незалежних Держав (СНД) Фаріс Аль-Мазруї зазначив, що Україна має дуже перспективний потенціал для іноземних інвестицій, і підписання Меморандуму про взаєморозуміння з провідними структурами в Україні є зобов'язанням вивчити потенційні інвестиції та напрямки співпраці в кожному конкретному випадку.


Для довідки: Міжнародний інвестиційний фонд Mubadala Investment Company (Абу-Дабі, Об'єднані Арабські Емірати) — один з найбільших інвестиційних фондів світу, який володіє активами більш ніж $850 млрд. Mubadala Investment Company — працює в 13 секторах і більш ніж 30 країнах світу. Портфель фонду включає світових промислових чемпіонів в таких галузях, як нафта і нафтохімія, аерокосмічна промисловість; супутниковий зв'язок, метали і видобуток, відновлювані джерела енергії і послуги.