Названо ТОП-3 країн, які найчастіше скаржаться на українське зерно

22 травня 2021, 08:00 28668

Україна з початку року отримала 21 нотифікацію щодо зернових культур.

Найбільше повідомлень від міжнародних партнерів про невідповідність вітчизняної продукції окремим показникам надійшло з Китаю (8), Індії (6), Білорусі (5) та по одній нотифікації з Таїланду та Пакистану, йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Як зазначається, з початку 2021 року в супроводі фітосанітарних сертифікатів з України експортовано 14,4  млн т зернових та олійних культур. З них майже 3 млн т — пшениця, 0,3 млн т — ячмінь, 11 млн т — кукурудза.

За словами голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, прогнозується, що протягом наступних 10 років Україна продовжить покращувати свої позиції на світовому ринку зерна і, потенційно, увійде до ТОП-5 країн-експортерів зернових.

«Сьогодні на основних експортних ринках України приділяють велику увагу якості зерна. Нам дуже важливо працювати разом із бізнесом для зменшення кількості нотифікацій та підтримання іміджу країни як надійного торговельного партнера», — наголосила Владислава Магалецька.


Для довідки: у квітні Держпродспоживслужба повідомляла про 14 нотифікацій, що надійшли в Україну від міжнародних партнерів.